Museer

Et museumsbesøg er for mange en oplevelse der hører med til ferien. Her kan vi bl.a. anbefale et besøg på Strandingsmuseet i Thorsminde. Det er meget interessant at se de mange fund, de med tiden har hentet op. At se hvor velholdte de genstande er, som har ligget på bunden af havet i så mange år. Tag blot hele familien med, store som små.

Kaj Munks Præstegaard i Vedersø

Vesterhavsvej 7 A
Vedersø
6990 Ulfborg
Telefon: 97 36 23 43
Direkte: 50 59 59 80

Kaj Munk var præst i Vedersø fra 1924 og frem til sin død 4. januar 1944. Præstegården dannede rammen om hans mest virksomme år.

Åbningstider og yderligere informationer : www.kajmunkspræstegård.dk

Vedersø Egnsmuseum

Vesterhavsvej, Vedersø
6990 Vedersø
Telefon: 22911788

Egnsmuseet er indrettet med mindestue for Kaj Munk, gammel skolestue og et rum med udstilling af lokalhistorisk interesse. Et rum med beskrivelse af livet på klitten. Esehytte. Gymnastikplads med gamle redskaber.

VW- Retro Museum

Industriarealet 10
6990 Ulfborg
Telefon : 61469740
www.vw-team-andersen.dk

På museet finder du en flot samling af gamle folkevogne, heriblandt den kendte bobbel, VW-campingbus, VW-cabriolet samt VW-pickup. Museet oser af nostalgi og udover de mange biler er der også en flot afdeling med originalt autoudstyr m.m

Museet er åbent hver søndag fra kl. 10-16

Kystcentret – Experimentarium

Kystcentervej 3, 7680 Thyborøn
Tlf: 96 90 02 00
https://www.kystcentret.dk/

Kystcentret Experimentarium er fuld af sjove og spændende oplevelser for både børn, voksne og seniorer. Oplevelser, der gør dig klogere på naturen omkring os. Kan du mon bygge et dige, der holder eller skabe store bølger? Har du før prøvet at stå i kviksand og har du styr på de danske krybdyr? Måske har du interesse i den spændende historie om “Skildpaddespionen” fra 2. Verdenskrig eller den russiske fregat “Alexander Nevskij”? Alt dette og meget meget kan du opleve på Kystcenter Experimentarium Thyborøn.

Lystbækgaard

Lystbækvej 1, Kronhede
6990 Ulfborg
Telefon: 97 49 01 20 + 21 23 29 84
E-mail: post@lystbaekgaard.dk
www.lystbaekgaard.dk

Besøg Lystbækgaard og oplev den særprægede natur. Der vil i løbet af året foregå en masse forskellige aktiviteter bl.a. hyrdning med fårehunde, fåreklipning, forskellige gårdmarkeder samt rundvisninger. Besøg også gårdens lille museum, hvor man må røre ved tingene. På Lystbækgaard finder man også en gårdbutik, hvor man bl.a. kan købe spælsaukød, fårepølser, uld, garn, strikvarer, skind m.m.

Søndervig sandskulptur festival

Lodbergsvej 44, Søndervig, 6950 Ringkøbing
Tlf: 60 85 59 11
http://www.sandskulptur.dk

Hver år samles dygtige sandskultørere fra nær og fjern, for at lave en 200 meter lang skulpturvæg af sand, med motiver fra årets tema. Temaet skifter hvert år, og kun fantasien sætter grænser for de kreative kreationer skulptørerne formår at få lavet. Festivallen er bestemt et besøg værd, og den er fascinerende for både store og små.

Strandingsmuseum St. George

Vesterhavsgade 1E, Thorsminde
6990 Ulfborg
Telefon: 97 49 73 66
E-mail: post@strandingsmuseum.dk
www.strandingsmuseet.dk

Museet på Thorsminde Havn med dykkerfundene fra det engelske orlogs-skib St. George, der strandede den 24. december 1811. Udstillinger om strandinger, redningsvæsen og vrag i Vesterhavet. Børnemuseum med dykkerudstyr og Børneubåd. Udstilling med kanoner og spændende vragfund. Ubådsperiskop med udsigt over Vesterhavet. Videobiograf og eksperimentarium. Cafeteria og museumsbutik. Gode parkeringsforhold.

Sneglehuset

Klitvej 9, 7680 Thyborøn
Tlf: 97 83 11 67
http://www.sneglehuset.dk

Lang ude vestpå, i Thyborøn, hvor fjord og hav mødes, ligger Sneglehuset, der et helt unikt hus, dekoreret med tusindvis af skaller, muslinger og konkylier, skabt af en enkelt mand gennem et langt liv.